Extra lessen W&T

Nog niet genoeg van het Drakenstaal avontuur?
Dan kun je het W&T aanbod nog aanvullen met de volgende lessen:

Wonderlijke Wezens

Wonderlijke Wezens | op bezoek in de jeugdbieb en het Digitaal Atelier

Wonderlijke Wezens is een groepsbezoek waarbij leerlingen een fantasievol, bewegend wezen ontwerpen met handige en relevante superkrachten. Denk aan het beschermen van de stad, het klimaat, gezondheid, robotisering, maar ook aan inclusiviteit en vriendschap. Wie kan ons beschermen tegen vervelende ziektes of hoog water? Of zorgen dat je niet meer wordt gepest? Een wezen waardoor je voortaan alles wat je ouders koken lekker vindt? Of een wezen dat zorgt voor beste vriendschap, of dat je nooit meer iets vergeet?

We brengen eerst een bezoek aan de bibliotheek waar we de kinderen inspireren met verhalen. Daarna gaan de kinderen in het Digitaal Atelier met materiaal aan de slag. Met behulp van elektronica, aluminiumfolie en karton krijgen nieuwe wezens vorm.

Doelgroep: groep 6 t/m 8
Tijdsduur: 90 minuten

Online lespakket ‘Het Huis van Bossch’

Online lespakket met virtuele tour

Het online lespakket met virtuele tour door het huis van de middeleeuwse schilder Jeroen Bosch. Tijdens de lessen maken de kinderen spelenderwijs kennis met de beroemde bewoner, het leven in de middeleeuwse stad en het eeuwenoude huis. Meer informatie over het lespakket vind je hier.

Juf Ellen en juf Lotte waren ontzettend bang dat er nog meer huizen zouden gaan instorten want het Drakenstaal was lange tijd zoek. Onderzoekers uit ‘s-Hertogenbosch hebben daarom het huis naast het ingestorte huis heel goed onderzocht. Waarom was dit huis niet samen met het buurhuis omgevallen? Tijdens hun speurwerk kwamen de onderzoekers allerlei sporen uit het verre verleden van het huis tegen. Het kan niet anders zijn dat juist dit huis van de beroemde schilder Jeroen Bosch is geweest! Er blijven nog een heleboel raadsels onbeantwoord, zo zijn er een heleboel vreemde voorwerpen tussen de muren vloeren en het dak gevonden. Het zou heel fijn zijn als jij mee zou willen helpen deze raadsels op te lossen.

Daarom nodigen we je uit om virtueel op speurtocht te gaan door het Huis van Jeroen Bosch! Tijdens deze ontdekkingsreis zal je niet alleen veel over onze beroemde schilder uit de middeleeuwen te weten komen maar ook over zijn gebruiksvoorwerpen en het huis zelf waarin hij woonde. Veel speurplezier!

Volg ons op de Socials